3. SRI TAHFIZ

SEKOLAH RENDAH INTEGRASI

PENGAMBILAN PELAJAR BARU SESSI 2015

bintang tahfiz khalifah
Slide1

Slide2

bismillah

PENDAFTARAN KEMASUKAN TAHUN SATU(1) UNTUK TAHUN 2015 TELAH DIBUKA. TERHAD 30 PELAJAR SAHAJA. LELAKI 15 ORANG & PEREMPUAN 15 ORANG. JANGAN ANDA KETINGGALAN.

Borang kemasukan telah pun dikeluarkan dan bagi mana-mana yang berminat, boleh datang terus ke Tahfiz Khalifah atau menghubungi Mudir kami, di talian 010-772 7192 atau datang ke Pejabat Urusan Tahfiz Khalifah di :

Pejabat Tahfiz Khalifah :

41A, Jalan Jernang Jaya 1, Taman Jernang Jaya, Teras Jernang, 43650 Bandar Baru Bangi

TEMPOH PENGAJIAN DI TAHFIZ KHALIFAH

Setiap pelajar akan melalui proses pengajian selama 11 tahun, bagi pelajar tahun 1, meliputi tahfiz, akademik & deeniyyah :*Ini bermakna pengambilan pelajar selain tahun 1 dari sekolah lain adalah tidak diambil kira. Ketetapan ini berlaku atas sebab Tahfiz Khalifah berhasrat jitu untuk menjadi sebuah sekolah berkualiti yang berasaskan acuan yang dibina dari Tadika Tahfiz Khalifah. Agar kesinambungan pendidikan berlaku dalam satu wadah yang dipanggil Tahfiz Khalifah.Bak kata pepatah melayu “Biar Lambat Asalkan Selamat”. “Biar Sikit-sikit Lama-lama jadi Bukit”. Begitulah Tahfiz Khalifah, biar perkembangannya satu-satu, tapi ianya bermodul & terbina. Ringkasannya adalah seperti berikut:

 1. Tahun 1 – Tahun 6
 2. Tingkatan 1 – Tingkatan 5

KURIKULUM DI TAHFIZ KHALIFAH

silibus

TAHFIZ KHALIFAH MENGGABUNGKAN TIGA KURIKULUM SEKALIGUS DALAM SISTEM PENDIDIKANNYA IAITU :

subjek tahfiz

PELUANG MELANJUTKAN PENGAJIAN

Dengan sistem pengajian Tahfiz Khalifah, pelajar-pelajar berpeluang melanjutkan pengajian ke mana-mana institusi pengajian tinggi tempatan dan luar negeri, manakala pelajar yang mengikuti pengajian tahfiz sepenuh masa berpeluang melanjutkan pengajian ke Pusat Pengajian Pondok.

YURAN

YURAN TAHUN 1*YURAN ASRAMA TAHUN 1 HANYA RM250 SEBULAN

CARA-CARA MEMBUAT BAYARAN

Anda boleh membuat bank transfer melalui Internet atau membuat bayaran terus ke akaun bank dibawah:

NAMA PEMEGANG AKAUN

TAHFIZ KHALIFAH

BANK

BANK ISLAM

NO AKAUN

1202-9020-7847-76

TAHUN 1

810.00

SETELAH MEMBUAT BAYARAN :

SILA EMAIL SLIP BAYARAN & SALIAN MYKID @ SURAT BERANAK KEPADA

tahfizkhalifah@gmail.com atau

FAKS KE NO

03-8926 4464

atau

MMS/Whatsapp ke 019-2296464

Sila nyatakan tujuan bayaran untuk TAHUN 1 2014. Catatkan nama dan no telefon anda untuk dihubungi. Pengesahan penerimaan bayaran akan anda terima melalui  email yang didaftarkan.

KEMUDIAN HUBUNGI

USTAZ HAJI HAIRUL 019-229  6464

 

SYARAT KEMASUKAN :

 • Lelaki & Perempuan
 • Berumur 7 Tahun Untuk Kemasukan Tahun 1
 • Boleh diajar & dididik menhafaz Al-Quran
 • Boleh membaca dan menulis jawi
 • Berminat menghafaz Al-Quran 30 juzuk -Berminat mendalami ilmu agama
 • Berminat mempelajari Bahasa Arab
 • Berminat menamatkan pengajian di Tahfiz Khalifah
 • Ibubapa / Penjaga Yang Berhasrat Untuk Anaknya Memberi Syafaat Di Akhirat dengan Bersungguh-sungguh memberi Galakan Kepada Anak Untuk Menghafaz Al-Quran

Semoga pelajar Tahfiz Khalifah bertambah ramai serta berkualiti dari semasa ke semasa, demi melahirkan Muslim yang berilmu dan mencintai Al-Quran. InsyaAllah, Amin.

wanitabintang tahfiz khalifah

LOKASI SEKOLAH RENDAH INTEDRASI TAHFIZ KHALIFAH
 


View Larger Map

5 thoughts on “3. SRI TAHFIZ

 1. Assalammualaikum…. Saya mempunyai anak yang berumur 5 tahun… saya berminat untuk menghantar anak saya mengikuti program Tahfiz Khalifah (tahfiz+Akademik+deeniyah) pada umur 7 tahun. So saya mempunyai masa lagi 2 tahun untuk mengajar anak saya ttg membaca jawi dan pembelajaran al-quran. Adakah ingin mengikuti program ini perlukan temuduga untuk tahu ttg perkembangan otak seseorang pelajar itu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>